Üdvözöljük Fekete-Győr Andrást, a Polgári Világ legújabb támogatóját!

Az euró bevezetéséért indított népszavazási kampányunk újra Európára terelte a figyelmet. Örülünk ennek, hiszen ez volt a célunk! Bár nem gondoltuk azt, hogy rögtön ennyire megtermékenyítőek lesznek gondolataink. Szerencsére gyorsan követőkre találtunk.

 

„Mi álmunkban is Európát választjuk!” – jelentette ki a tegnapi momentumos Európameneten a párt elnöke. Nagyon szép gondolat. Hetekkel ezelőtt a Hitvallás Európa mellett című kiáltványunkban e szavakkal indítottuk útnak az euró melletti népszavazási kampányunkat: „A vallásunk, a művészetünk de még a vágyaink és a jó életről vallott ideáink is mindig nyugatiak voltak. Az euró hozzásegít bennünket ahhoz, hogy visszaszerezzük az elvesztett álmainkat.” Nagy öröm, hogy a Momentummal közös álmunk, vágyunk, ideánk a Nyugat és Európa! (Aki nem hiszi, járjon utána itt!).

 

Így már nem véletlen az sem, hogy Fekete-Győr András egyetért azzal a szlogenünkkel is, hogy nem az a kérdés, hogy euró vagy forint, hanem az, hogy euró vagy rubel. Ő ezt így fogalmazta meg: a következő választásnak nem a miniszterelnök neve a tétje, hanem az, hogy „Moszkva vagy Európa”. Így van, erről beszélünk hetek óta.  Ezek után már természetesnek vesszük, hogy a politikai érveink egyike is megtermékenyítőleg hatott a Momentum elnök gondolkodására. Mi azt írtuk: „Azért van szükségünk az euróra és a mag-Európára, hogy végre legyőzhessük régi démonjainkat. Ez óvja meg Magyarországot attól, hogy megint a rossz oldalra kerüljön.” Fekete-Győr Andrásnál így jelenik meg ez a gondolat: „…döntsünk végre egyszer úgy, hogy a történelem jó oldalán találjuk magunkat.”

 

Egyetértünk, döntsünk úgy! Együtt, Európa mellett, a Polgári Világ és támogatója, a Momentum. Kedves Fekete-Győr András, ugye, abban is egyetértünk, hogy várjuk mások: magánemberek és szervezetek csatlakozását is!

 

A szlogenünk: Szavazz az euróra, szavazz Európára!