Kálovics Enikő

Kálovics Enikő, alelnök

1996-ban születtem Zala megyében, ahol már a gimnáziumban azon kevesek közé tartoztam, akiket érdekeltek a közéleti történések. Egyetemi tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karán folytattam. A 2015-ben felvettek a Független Diákparlament képviselőtestületébe, ez a plénum megválasztott a Szervezet szóvivőjének. Ezt a tisztséget 2016 májusáig viseltem, majd a diákparlamenti munkámat ez év végéig a szervezőbizottságban folytattam tovább.

Szeretek politizálni. A párt alelnökeként fontosnak tartom a nők közéleti szerepvállalásának népszerűsítését, mert a politizáló nők nagyon jót tennének a magyar politikai kultúrának. Itt az ideje, hogy a nők elhiggyék, igenis van keresni valójuk a politikában! A nők elleni erőszakot elítélem, és minden erőmmel küzdeni fogok ellene a politikában is. Hiszek abban is, hogy Magyarországnak sokkal szorosabbra kell fonnia a kapcsolatait az Európai Unióval.

Élvezem, ha történelmi témájú regényeket olvasok, szép fotókat vagy festményeket nézegetek. Az is kikapcsol, ha a természetben sétálok.