A holland diplomáciai incidens jelzi, hogy elkezdődött: Orbán kivezetheti Magyarországot Európából

Orbán Viktor előbb Európa politikai páriájává teszi Magyarországot, majd elhagyja az Európai Uniót, és belépteti az országot az orosz-kazah-belorusz vámunióba. Ha hagyjuk.

Két napja Macron, francia elnök, az európai integráció új szóvivője Salzburgban találkozott az osztrák, a cseh és a szlovák elnökkel. Másnap továbbutazott Romániába és Bulgáriába. Ezekre az országokra számít Kelet-Európából, amikor az euróövezet megújításáról beszél. Orbán Viktorra nem számít, és ez Magyarország számára ma egyet jelent az elszigetelődéssel.

Az ember azt hinné, hogy egy politikus nem ellensége a saját hazájának. Így azt reméli, Orbán Viktor szabadságáról visszatérve majd minden követ megmozgat, hogy visszataláljon Európába. Csak egy nap kellett ahhoz, hogy kiderüljön, ennél nagyobb naivitás már nem is lehetséges. A jelenlegi magyar miniszterelnök nem keresi az utat Európába, hanem maga zárja ránk az ajtót. Ma ugyanis Magyarország megszakította a nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolatokat Hollandiával. A francia reláció után a holland kapcsolatok is mélypontra süllyedtek. Innen nincs megállás, mert ez nem a véletlen műve, hanem maga az új mesterterv.

boxing-match-european-union-hungary-86647149.jpg

Azért volt erre szükség, mert Macron megválasztása megmutatta, hogy 2017 valóban a lázadás éve lesz, de másként, mint Orbán elképzelte. Úgy tűnik, az Európa párti politikai közép visszaszerzi a befolyást a populista népboldogítóktól. Akik a Brexit és Trump után már tényleg nyeregben érezték magukat, hogy aztán Orbánnal az élen nagyot csalódjanak. A populizmusból felébredt Európa összezár, és aki nem tart vele, azt kiveti magából. Orbán nem tarthat velük, mert ezzel elvesztené politikai mozgásterét és hitelét. Nem tehet mást, minthogy ellenséget kreál Európából, amelyet el kell hagynia ahhoz, hogy tovább játszhassa a függetlenségi harcát. Ezt ő nemzeti függetlenségnek nevezi, pedig nincs másról nem szó, mint a saját politikai függetlenségének megőrzéséről. Először a belföldi ellenzéktől, aztán az európai intézményektől. Nem kétséges, hogy heteken belül újabb uniós tagállammal kerülünk diplomáciai bonyodalomba, majd azt követően folyamatosan újabbakkal és újabbakkal. Nyilvánvaló, hogy mi a cél: 2018 után Magyarország elhagyja az Európai Uniót, és önként kéri felvételét az újjáéledő Szovjetunióba, az orosz–kazah–belorusz vámunióba.

Ezt készíti elő Orbán szisztematikusan az üzlettársával, Putyinnal. Miközben Európa ellenséggé válik, hétfőn Putyinnal már másodjára találkozik ebben az évben, és még csak augusztus van. Közösen szövik tovább az ármányt Magyarország bekebelezéséről.

Ez színtiszta hazaárulás.

Így Magyarország már csak földrajzilag lesz európai ország, valójában politikai páriává válik. De az orosz függés nemcsak politikai szolgaságot jelent, hanem elszegényedést is. Persze ez csak beteljesíti a jelenlegi helyzetet, mivel lassan Románia és Bulgária is elhagyja Magyarországot gazdasági fejlettségben. Az orosz–kazah–belorusz–magyar vámunióban Magyarország egy kerítéssel körbezárt nyomorteleppé válik, ahol megáll az idő, mint a rendszerváltás előtti Albániában. Mindenki tudta, hogy Európában van, de az is nyilvánvaló volt, hogy nem európai ország. Ez a sors vár ránk.

Akinek nem tetszik ez a nagyon valószínű forgatókönyv, még most tehet ellene. Támogassa népszavazási kezdeményezésünket az euró bevezetéséért, a mag-Európában maradásért!

A Polgári Világ Pártjának Elnöksége